2021.10.07
IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA VIII.: Publicis Groupe - Irányi palota

Az Irodaházak Éjszakája idei utolsó állomása egy példa értékűen felújított és megújult irodaház, az Irányi Palota, amelyben a Publicis irodái kaptak helyet. Az építészeti és belsőépítészeti tervezést a Pyxis Nautica Építésziroda végezte Tótszabó Tamás vezetésével. Néhány gondolat az építészeti koncepcióból:
 
„A beruházó Optinvest Zrt. lesújtó állapotban talált az épületre 2017-ben: a bálterem tíz éve ázott, a toldozott-foldozott ház már túl volt egy meghiúsult bontáson, így posztmodern hotel sem került a helyére. Valószínűleg ebben az időben kapott kerületi védettséget a homlokzat.
 
Így kapta meg a tervező a feladatot, hogy e talált kincset tisztítsa meg, fényesítse ki újra, és a város egyik legszebb irodaházát hozza létre. A beruházó és az építészek közös célja volt a historizáló épületrészek és terek (az utcafronti homlokzat, a bálterem, a lépcsőház és az előtér) megtartása és rekonstrukciója, a többi térrel viszont szabadon, frissen, játékosan foglalkozva vonzó és izgalmas, a modern irodai funkcióra alkalmas új terek létrehozása.
 
A megmentett, és az új látogatók számára felmutatott műemléki értékek mellett gépészetileg egy mindenestül a 21. századi épület született hőszivattyús hűtést-fűtéssel, komfortszellőzéssel, lépcsőházi hő- és füstelvezető rendszerrel, LED-világítással.
Az eredeti célból a historizáló részek megtartása maradéktalanul teljesült, egyes részek esetében még a műemléki szabályozás által megkövetelt felett is, és úgy tűnik, jól ráéreztek a modern térhasználat követelményeire is. Az újjászületett Sasok háza vegyíti az irodai és a home office használatot, a hagyományos irodaterek előzékenyen visszahúzódnak a közösségi terek javára, mint amilyen a bálterem melletti hosszúkás étkező szoba („Le Cru” helyiség) vagy a szintén új funkcióként bekerülő utcafronti kávézó.” Az Irányi Palotába költöző Publicis Group irodáinak a berendezését az Europa Design végezte, ergonómiailag és esztétikailag optimális bútorokkal és megoldásokkal segítve a kreatív munkavégzést."

 

KÖVETKEZŐ
IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA



2022


KÖVESS MINKET,
HOGY IDŐBEN ÉRTESÜLJ!

HÍREK

2022.02.01
Két éjszakai helyszínünk is versenyben az Év Irodája címért!

Az Europa Design idén hat olyan iroda kialakításában is részt vett, akik jelen vannak a versenyben - ráadásul ebből kettőt a 2021-es Irodaházak Éjszakája résztvevői személyesen is bejárhattak. Publicis House – Irányi Palota

2021.10.19
Ilyen volt az Irodaházak Éjszakája VIII.

Nyolcadik alkalommal szervezte az Europa Design az Irodaházak Éjszakája című eseményt, amelyre hagyományosan a Design Hét alatt kerül sor.
Ilyen volt az Irodaházak Éjszakája VIII.

2021.10.01
Irodaházak Éjszakája – szakmai élménytúra nyolcadszor

Idén is érdemes időben jelentkezni az Irodaházak Éjszakájára, amelyet már nyolcadik alkalommal szervez meg az Europa Design.

Irodaházak Éjszakája – szakmai élménytúra nyolcadszor

2020.05.28
Vírusmentesítő robotika


Az éjszaka hőse akcióban...

Kapcsolat


IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


http://www.europadesign.hu/

Adatkezelési tájékoztató