2021.11.30
IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA VIII - Báthory Balázs és Keszthelyi Kristóf - Market Építő Zrt



"Flexibilis iroda, amik a projektek köré felépülő csapatok igénye szerint bármikor, bárhogy lehet alakítani" - nyilatkozta Báthory Balázs, a Market Építő Zrt. Innovációs vezérigazgató-helyettese és Keszthelyi Kristóf, a Market Építő Zrt. Tervezési főmérnöke

Market 6.0 – interjú Báthory Balázzsal, a Market Építő Zrt. innovációs vezérigazgató-helyettesével 

 
Kívülről az látszik a Market 6.0 irodaházon, hogy képviseli a cég minden tudását, használja a Market 25 éves fennállása óta felhalmozott szakmai tapasztalatokat, valamint az aktuális építőipari trendek is megjelennek az épületben.
 
Leányvállalataink bevonásával magunknak terveztük és építettük a Market 6.0 irodaházat. Meg akartuk mutatni meglévő és leendő munkavállalóinknak, hogy mit tud ma a Market, mit tud – és mit kellene tudnia - a mai magyar építőiparnak. Igyekeztünk minden olyan hasznos pluszt belerakni a házba, ami sok fejlesztő által épített ingatlannál nem kerül bele az épületekbe. Arra törekedtünk, hogy egy nagyon jó és modern munkakörnyezetet alkossunk a kollégáknak.  
 
Eléri az irodaház a nyugat-európai színvonalat?  
 
Mindenképpen. Ez egy olyan nemzetközi színvonalú épület, amely a világ bármely pontján megállná a helyét építészeti minőségben, fenntarthatósági törekvéseiben. Annyiban viszont magyar, hogy saját kollégáink építették, és számos apróság, kortárs művészeti alkotás, ötlet van benne, ami 100 %-ban magyar. 
 
Mennyire jó eszköz egy ilyen magas színvonalat képviselő irodaház a kvalifikált munkaerő megtartására és bevonzására? 
 
Nálunk a kékgalléros munkatársak is ugyanolyan fontosak, mint a fehérgallérosok. Irodaházunkba mindenki, aki az építőiparból érkezik és minőségben gondolkodik, az örömmel lép be.  Aki először találkozik velünk, azonnal érzékeli azt a magas minőséget, amelynek elérésére minden épületünkben törekszünk.  
 
Hány fő dolgozik a Marketnél? Terveznek további bővülést? 
 
Munkavállalóink száma meghaladja az 1300 főt, ebből 360 fő dolgozik az irodaházban. Jelenleg tágasan vagyunk, ráadásul ez egy három ütemben megvalósítható fejlesztés első háza. 25 éves tevékenységünk során a Market 6.0 a hatodik irodaházunk. Mi saját magunknak is szeretünk irodaházat építeni, bár ezt a jelenlegit az eddigieknél hosszabb időre szánjuk. 
 
Milyen visszajelzéseket kapnak a munkatársak részéről? 
 
Értékelik a szép, kulturált munkakörnyezetet, a korszerű hűtést-fűtést, a világítást és az első osztályú kilátást. 2020 nyarán, az első pandémiás időszak után történt az átadás. A korszerű megoldások, a visszaforgatott és beszívott friss levegő szabályozása, a nagy munkaasztalok, amelyek mellett egymástól nagy távolságra tudják munkájukat végezni a kollégák, segített a visszatérésben. A higiénikus, pozitív kisugárzású, inspiráló környezetbe örömmel jövünk be dolgozni. Az egyterű irodák monotonitását megtörik a rekreációs és közösségi terek, amelyek lehetőséget teremtenek különböző munkamódszerek alkalmazására: el lehet vonulni telefonálni az akusztikus telefonfülkékbe, jó időben ki lehet ülni a teraszra - csak hogy a legnépszerűbbeket említsem. A folyamatosan biztosított kávé- és tea kínálaton túl kerestünk egyéb plusszokat is a munkatársak számára, ilyen egyedi kikapcsolódási forma például a Market kertjében megépített első hazai corporate petang pálya. Nagyon hálásak vagyunk a kollégáinknak, hogy egy zokszó nélkül elfogadták, sőt támogatták az a változást, hogy azt asztali papírkosarakat megszüntettük, és az emeletenként 4-4 helyen elhelyezkedő szelektív hulladékgyűjtő szigetek használatára kértük őket.   
 
Miért elkötelezettek Óbuda mellett, ahol Budapest többi kerületéhez képest kevesebb irodaház épül? 
 
A Bojtár utcában ez már a harmadik irodaházunk, ideszoktunk, ismerjük és szeretjük a környezetet. Itt megfelelő mennyiségű parkolóhelyet tudtunk kialakítani, ezen kívül elektromos töltőket, bicikli tárolót és céges bicikliket is tudunk biztosítani a kollégák számára, és a rendelkezésre álló jelentős méretű zöldterület sem elhanyagolható szempont.  
 
 

KÖVETKEZŐ
IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA



2022


KÖVESS MINKET,
HOGY IDŐBEN ÉRTESÜLJ!

HÍREK

2022.02.01
Két éjszakai helyszínünk is versenyben az Év Irodája címért!

Az Europa Design idén hat olyan iroda kialakításában is részt vett, akik jelen vannak a versenyben - ráadásul ebből kettőt a 2021-es Irodaházak Éjszakája résztvevői személyesen is bejárhattak. Publicis House – Irányi Palota

2021.10.19
Ilyen volt az Irodaházak Éjszakája VIII.

Nyolcadik alkalommal szervezte az Europa Design az Irodaházak Éjszakája című eseményt, amelyre hagyományosan a Design Hét alatt kerül sor.
Ilyen volt az Irodaházak Éjszakája VIII.

2021.10.01
Irodaházak Éjszakája – szakmai élménytúra nyolcadszor

Idén is érdemes időben jelentkezni az Irodaházak Éjszakájára, amelyet már nyolcadik alkalommal szervez meg az Europa Design.

Irodaházak Éjszakája – szakmai élménytúra nyolcadszor

2020.05.28
Vírusmentesítő robotika


Az éjszaka hőse akcióban...

Kapcsolat


IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


http://www.europadesign.hu/

Adatkezelési tájékoztató