2021.10.07
IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA VIII.: MARKET 6.0 Építő Zrt.

A Market 6.0 magán hordozza azokat az értékeket, amelyeket közösen vallunk: a szakma iránti tiszteletet, az elhivatottságot, a szakmai tudást és a munkatársaink megbecsülését.  
 
Az 5500 négyzetméter alapterületű négyszintes irodaházat az idén 25 éves Market saját maga tervezte és építette leányvállalatai bevonásával. A Market 6.0 elnevezés a cégcsoport hatodik székházára utal, melyet egyben referenciamunkának is szántunk.   
 
A teljes cégcsoport részt vett a munkában: BIM (Building Information Management) és VR (virtual reality) technológiával tervezte a Lean Tech Mérnökiroda Kft., a tereprendezést, földmunkát és közmunkát az OKM Kft. végezte, a szerkezetépítést a Moratus Kft., az épületvillamosságot a Vilati Szerelő Zrt. biztosította, míg az ipari padlót a Valép Padló Kft. készítette el. A kivitelezési folyamat kevesebb, mint nyolc hónapot vett igénybe, melynek eredményeként 2020. május végén az épületet birtokba vehették a dolgozók.  
 
Az épület korát megelőző dizájnnal és magas műszaki tartalommal bír. Jellemző külső jegyei közé tartozik a különleges vörösrézháló, mely napszakoktól függően eltérő hangulatot biztosít. A Market 6.0 székházban több anyagot a maga nyers szépségében építettek meg, így a látszóbeton csavart pillérek, a csiszolt beton padló, a látszó gépészet és az oktatótér fa burkolata egyaránt tükrözi a Market-stílust. Itt minden az építőipari szakmákról szól, a bennük rejlő számtalan kreativitásról, valamint a minőségi kivitelezés lehetőségeit igyekszik megmutatni. 
 
Az új székház lelke a földszinti közösségi téren alapszik, megjelenésében és funkcionalitásában barátságos, transzparens helyszínt kínál. A nagyméretű belső tereket kortárs művészeti alkotások díszítik. Az épület számos olyan különleges megoldást használ, melyek fémjelzik egyediségét: ide tartozik többek közt a központi lépcsőt végig kísérő fándlikból készült csillár, a szintenként más-más formában visszaköszönő rekreációs szigetek, az épület szigorú precizitását megtörő, szinte a levegőben függő lépcső, az egyedi szobrok, a kültéri rendezvénydomb, a petanque pálya vagy a konditerem. 
 
A részletek iránti odafigyelés a modern és kiemelkedő munkakörnyezet kialakításánál minden szegmensben megjelent, mely a dolgozók megbecsülésének, és a Market munkáltatói márkájának alapja. 
 
A környezetvédelem érdekében minden emeletre több szelektív hulladékgyűjtő sziget került, ennek köszönhetően megszűntek az asztali hulladékgyűjtő kosarak, megvalósult a teljes szelektív hulladékgyűjtés, és ezzel párhuzamosan elindult a cég a papírmentes irodaház irányába. A Market szűrt ivóvizet biztosít dolgozóinak és vendégeinek, hogy a műanyagfelhasználás jelentősen csökkenhessen. A világítás teljes egészében digitálisan vezérelt és energiatakarékos, a kiépített okos rendszerrel a világításra fordítható energia 70%-a megtakarítható. A belső, általános világítást adó világítógerendák világszinten is unikálisnak tekinthetők. Digitális videóhívás technológiákkal felszerelt tárgyalók biztosítják a virtuális kooperáció lehetőségét az építéshelyszínek, a központi iroda és az ügyfelek között annak érdekében, hogy a közlekedést és ezzel együtt a karbon lábnyomot csökkentsék. 
 
Az épületben négycsöves fűtési-hűtési rendszert alakítottak ki. A hőleadók az adott helyiség funkciójától és elhelyezkedésétől függően padlófűtés, födémszerkezetbe integrált mennyezetfűtő-hűtő panelek, aktív klímagerendák, valamint padlókonvektorok. A hőleadók és az egyes körök vezérléséről épületfelügyeleti rendszer gondoskodik, amely az épületben elhelyezett termosztátok és jelenlétérzékelők jelei alapján nyitják/zárják az egyes körök vagy hőleadók vezetékeibe beépített motoros szelepeket és váltószelepeket. A födémszerkezetbe integrált mennyezeti panelek miatt álmennyezetre nincs szükség, ezért szokatlanul nagy belmagassággal bírnak a terek, a ház az egyik legmodernebb hűtő-fűtő rendszerrel működik. A megoldás további előnye, hogy nincs huzathatás az épületben, az épület klímája rendkívül komfortos. 
 
Bátorítjuk dolgozóinkat a kerékpáros közlekedésre, ehhez fedett kerékpártárolót biztosítunk szabadon igénybe vehető céges kerékpárokkal. A székház parkolójában folyamatosan növekvő számban (jelenleg 16) található elektromos autótöltési lehetőség a munkatársak és vendégeink számára. Az egészségügyi szobában, nem csak üzemorvosi vizsgálatokat szervezünk, hanem az éves egészségügyi szűréseket is ide szervezzük, valamint a masszázs-szolgáltatást is itt vehetik igénybe munkatársaink. Saját edzőtermet üzemeltetünk, melyet kollegáink munkaidő után, valamint hétvégén használhatnak. Korlátlan kávéval, teával, valamint - péntek délután és hétvégén - csapolt sörrel igyekszünk még otthonosabbá tenni a munkahelyet. 
 
A Market 6.0 irodaház tulajdonképpen egy reklámeszközünk is, ha úgy tetszik egy show room, hiszen megmutatja, hogy a Market Építő Zrt. és leányvállalatai milyen teljesítményre, milyen szakmai bravúrokra képes. Ugyanakkor „Legfőbb értékünk az ember” és hiszünk abban, hogy a munkakörnyezet formálja a munkatársakat, hatással van a munkavállalói elégedettségre és elkötelezettségre.  
 




KÖVETKEZŐ
IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA



2022


KÖVESS MINKET,
HOGY IDŐBEN ÉRTESÜLJ!

HÍREK

2022.02.01
Két éjszakai helyszínünk is versenyben az Év Irodája címért!

Az Europa Design idén hat olyan iroda kialakításában is részt vett, akik jelen vannak a versenyben - ráadásul ebből kettőt a 2021-es Irodaházak Éjszakája résztvevői személyesen is bejárhattak. Publicis House – Irányi Palota

2021.10.19
Ilyen volt az Irodaházak Éjszakája VIII.

Nyolcadik alkalommal szervezte az Europa Design az Irodaházak Éjszakája című eseményt, amelyre hagyományosan a Design Hét alatt kerül sor.
Ilyen volt az Irodaházak Éjszakája VIII.

2021.10.01
Irodaházak Éjszakája – szakmai élménytúra nyolcadszor

Idén is érdemes időben jelentkezni az Irodaházak Éjszakájára, amelyet már nyolcadik alkalommal szervez meg az Europa Design.

Irodaházak Éjszakája – szakmai élménytúra nyolcadszor

2020.05.28
Vírusmentesítő robotika


Az éjszaka hőse akcióban...

Kapcsolat


IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


http://www.europadesign.hu/

Adatkezelési tájékoztató