2021.11.11
IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA VIII - teljes videó


Összes videónk

Az este 4 helyszíne 2021. október 14-én:
 
Market 6.0
Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata a saját "showroom" irodaházában megmutatott minden tudást, amit az elmúlt 25 év tapasztalatai által összegyűjtött. Az irodaház igazi referencia nem csak a vendégek, de a saját munkatársak felé is, ahol tisztelettel adóznak a kétkezi építőmunkások, szakemberek előtt is.
 
“A legnagyobb értékünk az ember” – ennek a hitvallásnak az esszenciája a Market 6.0 Irodaház. A tervezés során kulcstényező volt az összetartozás erősítése, ezért itt rengeteg közösségi területet tudtunk bejárni és megismerni.
 
Hermes Schleifmittel -  Budawest
Az őrmezői különleges lokáció hihetetlen irodabérleti kihasználtságot eredményezett a poszt-covid korszakban, amikor a városszéli irodaházák az aglomerációból be-bejáró hibrid munkavégzést támogatják remekül.
A Budawest irodaházban található német SSC-nél a fiatalos, a digitalizált világnak megfelelő irodai koncepciót fedezhettünk fel!
 
Tópark
Hogyan kap életre egy betontorzóvá vált beruházás és milyen az élet a Tóparkban, amely olyannyira különbözik koncepciójában és stílusában is az eddig megszokottól? A terület bejárása során az iroda-ingatlanpiaci háttérfolyamatokba is betekintést nyerhettünk, és kiderül, hogy a több ezer kényelmes parkolóhely mellett ingyenes buszjárattal is könnyedén elérhető ez a fantasztikus kis város a városban!
 
Publicis - Irányi palota
Az Irányi Palotában a Pyxis Nautica Építésziroda által tervezett irodában arra a kérdésre kaptunk választ, hogyan került megmentésre a 10 éve ázó bálterem, és hogyan született 21. századi épület hőszivattyús hűtést-fűtéssel, komfortszellőzéssel, lépcsőházi hő- és füstelvezető rendszerrel, LED-világítással? A világ egyik legnagyobb kreatív-ügynöksége által belakott házat a bérlő nem is hívja irodának, hanem inkább otthonként tekintenek rá, és Publicis House-ként nevezték el, nem véletlenül. A semmiképpen sem szokványos irodaépületben a közösségi terek változatosság a kreatív alkotómunkát támogatja, sokszor szó szerint, hiszen a palota minden szintjén készülnek reklámfilmek, tartanak forgatásokat is. 


Az Irodaházak Éjszakája VIII.

Az Europa Design 2021. október 14-én nyolcadik alkalommal rendezte meg az irodaszakma élményszerző kalandtúráját, az Irodaházak Éjszakáját. Az egy éves kihagyás után, amit a pandémia okozott, a vártnál is nagyobb érdeklődés volt a rendezvény iránt: a három busszal utazó mintegy 150 fő kétszerese regisztrált a rendezvényre.
 
A VIII. Irodaházak Éjszakáján négy nagyon különböző, mégis bizonyos szempontból hasonló irodaházat jártak végig a résztvevők. A pandémia miatt mindenki kíváncsi volt: mi várható az irodák világában a covidot követően, illetve milyen irodákra van szükség a hibrid korszakban?
 
Az Irodaházak Éjszakájának négy helyszíne, a Market 6.0, a Budawest a Hermes irodáival, a Tópark és az Irányi utcai irodaház a Publicis központjával egyértelműen bizonyította: a bátor, kreatív és szakmailag előremutató fejlesztések még a legnehezebb időszakokban is megtérülnek. Ugyanis olyan környezetet teremtenek a munkavállalóknak, amelyben még a járvány miatti feszült helyzetekben is biztonságban, örömmel, sőt azt is mondhatjuk, hogy otthonos környezetben dolgozhatnak. Ez mind a négy helyszínen köszönhető volt az ingatlanfejlesztő cégek, a Market Építő Zrt., a Budawest, a Tópark és az Optinvest előrelátásának, trendek iránti érzékenyégének, valamint kiemelten azoknak az emberközpontú megoldásoknak, amelyek munkavállalóik jó közérzetét tartják szem előtt az irodai élet során.
 

Feuertag Ottó interjúja

Feuertag Ottó, az Europa Design, és az Irodaházak Éjszakájának alapító-tulajdonosa így nyilatkozott az eseményt követően: 
 
A negyedik helyszín bejárása után, hajnal kettő körül fáradtak vagyunk, mint általában, de nagyon feldobottak is, mert azt látjuk, hogy a covid ellenére az ingatlanfejlesztők nem álltak meg, halad előre az irodapiac. 
Az Irodaházak Éjszakájának első helyszíne a Market 6.0 irodaház volt, amely egy igazi építőipari nagyágyú saját showroomja, amelybe beletettek minden szakmai tudást – anyaghasználatban és műszaki megoldásokban egyaránt – amellyel a szakma és a saját kollégáik számára mutatják be a fejlesztési irányt. A különleges vizuális élményt nyújtó modern irodaház igazi referenciaépület, ahol minden méteren találni valamilyen érdekességet. A tágas épületben sok a kommunikációra és kollaborációra épülő közösségi tér, amely hatalmas kerttel, szalonnasütővel egészül ki Óbudán, a „Market” utcában – hiszen a Bojtár utcában még az előző irodaházakat is meg lehet találni.
 
Az Irodaházak Éjszakájának második helyszínét, a Budawest irodaházat a válság alatt fejlesztették és építették. Most visszatekintve az átadás óta eltelt időszakra, azt lehet látni, hogy nagyon jól meglátta az irodaház, hogy milyen irányban kell fejleszteni. A Budawest nagy előnye, hogy az agglomerációban, nem kifejezetten irodai lokációban épült, a Gazdagrét sarkán. A fejlesztők nagyon magas minőségű anyagokat, környezettudatos megoldásokat használtak, komoly gépészetet és érintésmentesen használható mellékhelyiségeket alakítottak ki. Az irodák 100 %-ban ki vannak adva, és olyan jó bérlőik vannak, mint a Hermes, amelyet volt szerencsénk bebútorozni, és a fiatalos, modern terekbe sikerült visszacsábítani a covidba rekedt kollégákat. Irodájuk berendezéséért komoly nemzetközi elismerést kaptak a saját német tulajdonosuktól, ami számunkra is jó visszajelzés. 
 
Az Irodaházak Éjszakájának harmadik helyszíne a Tópark egy kirándulás volt, tiszteletünket tettük a jelenlegi tulajdonos és fejlesztő előtt, hogy a magára hagyott szerkezetet élethez közelivé alakította. Homlokzatokat fejezett be, funkciókat módosított annak érdekében, hogy olyan bérlők jöjjenek a különleges környezetbe, a közel 50.000 nm irodaterületre, akik értékelik az agglomeráció nyugalmát, a könnyű megközelíthetőséget – közeli autópálya csomópont és vasút, rendszeres bkv járat. A Tópark fejlesztői a lokációban egyedülálló mennyiségű parkolóhelyet tudnak kínálni a bérlőiknek a föld alatt mélygarázsokban és a föld felett. 
 
Az Irodaházak Éjszakájának negyedik helyszíne az Optinvest fejlesztésében felújított Irányi utcai irodaház és a Publicis irodái voltak. A világ harmadik legnagyobb reklámügynöksége kreatív módon válaszolt arra a kérdésre, hogy munkatársaik visszajöjjenek-e dolgozni az irodába. Ugyanis a Publicis felújított központját ők már nem is irodának nevezik, hanem központnak, „Publicis Housnak”, azaz „jobb mint otthonnak”, közösségteremtő, szórakoztató és kollaborációs helyszínek összességének. A 120 éves, rossz állapotban lévő épületben, amelyet az elődök le akartak bontani, az Optinvest meglátta a fantáziát és bár nem volt műemlék az épület, hagyománytiszteletből a felújítása mellett döntött. Talált hozzá egy kiváló építész-belsőépítész csapatot, a Pyxis Nauticát, amely megfelelő érzékenységgel és egyben bátorsággal, az értékek megőrzése mellett egy modern irodaházat tervezett. A külső liftet lebontották és az épület közepére helyezték, és a romos báltermet is újjávarázsolták. A megújult irodaházhoz a tökéletes bérlő is megérkezett, a Publicis reklámügynökség, amelynek igényei találkoztak az épület kialakításával. A Publicis irodáiban még folytatódik a fejlesztés, bebútorozzák a teraszokat, újabb konyhákat és közösségi megoldásokat hoznak létre. Egy élmény volt itt zárni az éjszakát!
 
Az Irodaházak Éjszakája amellett, hogy egy fantasztikus kaland, egy szakmai mini konferenciának is felfogható, hiszen rengeteg szakember azonnali véleményét tudjuk meghallgatni különböző házakról, felfogásokról és használati funkciókról. Viszont ők is megerősítést kapnak a trendekről, a fejlesztési, építészeti, berendezési lehetőségekről, ezáltal eloszlatják a kétségeiket, minimalizálni tudják a félelmeiket. Élő tapasztalást nyerhetnek a szakemberek, amely segíti a szakmai munkájukat. Olyan üzenetet visznek haza a munkatársaiknak és ügyfeleiknek, amellyel hitelesebb lesz a tevékenységük. Összefoglalva a pánik, fásultság, illetve a covid utáni irodakiábrándultság ugyan nyomokban tapasztalható volt, de ez a rendezvény és irodapéldák is mutatják, hogy sok megoldásból lehet választani, ügyesen kell meghallgatni a bérlők igényeit. Az egyik legfontosabb feladat, hogy jó belsőépítészt válasszunk, aki jól tud kérdezni, ért a folyamatokhoz, érti és érzi, hogy mire van szüksége egy home office-ból visszatért munkatársnak, érti a digitális világ kihívását, a fiatalok nyelvét. Már nem lepődünk meg, hogy bicikli tároló és zuhanyzó is van az irodákban a csocsó asztal és pingpongasztal mellett, sőt sok esetben sörcsapot is látunk a kantinoknál. Az Irodaházak Éjszakájának a feladata egyfajta tükröt mutatni, fáklyaként előre menni és megmutatni a jópéldákat. A következő, kilencedik Irodaházak Éjszakájától azt várom, hogy a home office kezelésére adjon válaszokat, azaz mutassa be azokat az irodai megoldásokat, amitől vonzó lesz az otthon dolgozók számára az iroda, amiért a home office munkatársaknak érdemes lesz időnként visszatérni. Egyelőre ennek a tudatosságában, a kihívásra adott megfelelő válaszokban, megoldásokban látok kérdőjeleket vagy hiányosságokat. A kilencedik Irodaházak Éjszakájára nem kell egy évet várni, jövő tavasszal tervezzük az esemény megvalósítását. Akkor lesz kétéves évfordulója a covidnak, egyre több nemzetközi kutatási anyagot kapnak az ingatlanosok, építészek-belsőépítészek, hogy milyen irányban érdemes fejleszteni, irodákat tervezni. A HR munkatársakat is biztatom, hogy többet foglalkozzanak az irodai terekkel, gyakrabban egyeztessenek belsőépítészekkel, folyamatszervező szakemberekkel, mert csak akkor lehet testre szabott élettereket és kollaborációs tereket létrehozni. Sok sikert kívánok mindenkinek!
 
Az Irodaházak Éjszakáján először volt négy helyszín, de az egy éves kihagyást követő visszatérésnek ütősnek kellett lenni. Köszönjük a vendéglátóinknak, hogy megmutatták az érdekességeiket, olykor a gyengeségeiket is, ettől lett igazán őszinte a bemutatkozás. Köszönet az éjszakázóknak is a részvételért!


Összes videónk
 

KÖVETKEZŐ
IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA2022


KÖVESS MINKET,
HOGY IDŐBEN ÉRTESÜLJ!

HÍREK

2022.02.01
Két éjszakai helyszínünk is versenyben az Év Irodája címért!

Az Europa Design idén hat olyan iroda kialakításában is részt vett, akik jelen vannak a versenyben - ráadásul ebből kettőt a 2021-es Irodaházak Éjszakája résztvevői személyesen is bejárhattak. Publicis House – Irányi Palota

2021.10.19
Ilyen volt az Irodaházak Éjszakája VIII.

Nyolcadik alkalommal szervezte az Europa Design az Irodaházak Éjszakája című eseményt, amelyre hagyományosan a Design Hét alatt kerül sor.
Ilyen volt az Irodaházak Éjszakája VIII.

2021.10.01
Irodaházak Éjszakája – szakmai élménytúra nyolcadszor

Idén is érdemes időben jelentkezni az Irodaházak Éjszakájára, amelyet már nyolcadik alkalommal szervez meg az Europa Design.

Irodaházak Éjszakája – szakmai élménytúra nyolcadszor

2020.05.28
Vírusmentesítő robotika


Az éjszaka hőse akcióban...

Kapcsolat


IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJA
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


http://www.europadesign.hu/

Adatkezelési tájékoztató